name

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer. Det står for tiltro og høj produktsikkerhed for forbrugere. Find ud af her, hvad STANDARD 100 betyder, og hvorfor det er værd at tjekke for denne etiket, når du næste gang køber tekstiler eller lignende produkter.

  • Et produktmærke som sikrer at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer fx en sparkedragt som indeholder stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.
  • En frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer.
  • En standard som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.
  • Verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter (også halvfabrikata) der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

Hvad betyder mærket?

Hvis en vare bærer STANDARD 100-mærket, kan du være sikker på, at alle komponenter i denne artikel, dvs. stof, tråd, knap, lynlås og andet tilbehør, er testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er uskadelig for menneskers helbred. Testen udføres af uafhængige OEKO-TEX® -institutter på baggrund af det omfattende OEKO-TEX® kriteriekatalog. I testen tages højde for alle lovmæssigt regulerede og mange ikke-regulerede stoffer, som kan være skadelige for menneskers helbred. I mange tilfælde går grænseværdierne for STANDARD 100 ud over nationale og internationale krav. Kriteriekataloget opdateres mindst en gang om året og udvides på baggrund af ny videnskabelig ekspertise og lovbestemte krav. Det er ikke let for producenter og forbrugere at have overblik over de lovmæssige krav for skadelige stoffer hver dag. Vores eksperter fra OEKO-TEX®-institutterne gør dette for dig.

Hvilke artikler kan certificeres?

I princippet kan alle tekstile artikler samt tilbehør i hvert forarbejdningstrin STANDARD 100-certificeres, fra fibre og tråde til stof og færdige varer. Vi tester hver eneste komponent inden den færdige artikel får lov til at bære STANDARD 100-mærkningen. Dette inkluderer tråde, knapper, bånd og fór. Tryk og belægningerne der anvendes på ydermaterialer, testes også for skadelige stoffer i henhold til de kriterier der gælder for dem. Uanset om det er babyudstyr, tøj, boligtekstiler, dekorative eller industrielle materialer, vil STANDARD 100 være et mærke du kan have tiltro til.

 

Her kan du hente den gældende standard og andre relevante dokumenter om STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®_09.2020

Application / Ansøgning

Declaration of Conformity / Overensstemmelseserklæring

Labelling Guide / Mærkningsvejledning

 

Yderligere Information:

Kort info

Fact Sheet

Buying guide

Limit Values

Testing Methods

Brochure B2B