name

Om OEKO-TEX®

Produktmærket STANDARD 100 by OEKO-TEX® med tilnavnet "TILTRO TIL TEKSTILER" er det de fleste forbrugere og producenter kender. Men OEKO-TEX® familien er udvidet og der er nu en række certificeringer og mærker som dækker forskellige produktgrupper samt produktionsfaciliteter. De er lavet som moduler, så de kan kombineres og supplere hinanden.

Det har mange fordele; for producenterne som ad den vej kan sikre en bæredygtig produktion og for forbrugerne som sikres tekstil, læder og lignende produkter som er testet for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer og som er sikre at bruge.

OEKO-TEX® Association

Den internationale OEKO-TEX®-forening tilbyder en frivillig og uafhængig mærknings-ordning. Foreningen reviderer og fastlægger kravene i mærkningen løbende og opdaterer standarderne mindst én gang om året. Den består af 18 testinstitutter i Europa og Japan med repræsentation i 60 lande i Europa, Asien, Afrika, Nord- og Sydamerika samt Oceanien.

I Danmark er det Teknologisk Institut Tekstil der har ansvaret for OEKO-TEX® certificeringerne og vi laver certificeringer og foretager audits for virksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Island, Litauen, Letland og Ukraine.  

Mærkningsordningen blev skabt i 1992 af foreningens stiftere - det østrigske testinstitut OeTI, det tyske institut Hohenstein og det schweiziske institut Testex. Sekretariatet som ligger Zürich, administrerer overordnet alle certificeringerne, står for markedsføring og events og tager sig blandt meget andet også af juridiske spørgsmål.

Se medlemsinstitutterne på www.OEKO-TEX.com