name

Hvorfor vælge OEKO-TEX® varer?

OEKO-TEX®-mærkede tekstiler er sikre tekstiler, der ikke skader kroppen.


Det er ikke til at se eller føle, om der er sundhedsskadelige kemikalier i tøjet, og kun få kemikalier forsvinder efter vask. Det er dog muligt at købe tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer, fordi der er mange alternative og ufarlige kemikalier og metoder, som producenterne kan bruge i stedet for de sundhedsskadelige stoffer.

Nogle virksomheder både i Danmark og i udlandet har ikke nogen politik om kemikalier i tekstiler, og der findes sundhedsskadelige kemikalier i en del af det tøj, man kan købe i forretningerne. Nogle af kemikalierne er allergi- eller kræftfremkaldende, mens man ikke kender langtidseffekterne for mange andre. Specielt i baby- og børnetøj er de farlige kemikalier problematiske, dels fordi børn ofte sutter på deres tøj, og dels fordi mange kemikalier har farlige langtidsvirkninger, fx kræft og skader på forplantningssystemet.

Hvordan kan de kemiske stoffer skade kroppen?
Nogle kemikalier er skadelige for mennesker, hvis de bliver overført til kroppen, fx ved kontakt med huden eller ved at blive indåndet eller indtaget (fx når et barn sutter på tøjet).

Se oversigt over sundhedsskadelige stoffer, som reguleres via STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificering